Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En snabblagad lakto-vegetarisk Janssons frestelse där potatisen kokas i mjölk för att sedan gratineras i ugn. I ingredienslistan finns ersättningsalternativ för en hel-vegetarisk rätt.
Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i 1 msk smör i en stekpanna.
Skala och strimla potatisen. Koka upp mjölk och grädde i en kastrull. Tillsätt potatis och salt. Koka potatisen sakta tills den är mjuk, ca 10 min.
Sätt ugnen på 250°.
Hacka oliver och kapris. Blanda ner lök, oliver och kapris i potatisen och häll över i en gratängform. Strö över ströbrödet och hyvla över 2 msk smör.
Gratinera högt upp i ugnen ca 10 min, tills gratängen fått fin färg.
vegetarisk-jannsons-frestelse-recept
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️