Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Janssons frestelse med dill är ett måste för många på julbordet. Välj en mjölig potatisort så blir frestelsen bäst.
Skala potatisen och skär den i strimlor. Skala och skiva löken. Stek löken i smör i en stor stekpanna tills den fått fin färg. Blanda ner potatisen i stekpannan och häll över grädde och mjölk.
Låt ansjovisen rinna av men spara spadet. Häll spadet i pannan och låt sjuda ca 10 min.
Grovhacka ansjovisen och blanda ner den och dillen i stekpannan. Krydda med salt. Fördela frestelsen i ugnssäkra portionsformar och strö över ströbröd.
Sätt ugnen på 225°. Gratinera frestelserna mitt i ugnen tills de fått fin färg och potatisen är mjuk, ca 20 min.