Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Janssons frestelse med dill

Janssons frestelse med dill är ett måste för många på julbordet. Välj en mjölig potatisort så blir frestelsen bäst.

Janssons frestelse med dill
Janssons frestelse med dill
Janssons frestelse med dill
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 800 gpotatis
  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 4 dlvispgrädde
  • 2 dlmjölk
  • 1 burkanjovisfiléer- (125 g)
  • 0,5 dldill- hackad
  • 0,5 tsksalt
  • 2 mskströbröd

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i strimlor. Skala och skiva löken. Stek löken i smör i en stor stekpanna tills den fått fin färg. Blanda ner potatisen i stekpannan och häll över grädde och mjölk.

  2. Låt ansjovisen rinna av men spara spadet. Häll spadet i pannan och låt sjuda ca 10 min.

  3. Grovhacka ansjovisen och blanda ner den och dillen i stekpannan. Krydda med salt. Fördela frestelsen i ugnssäkra portionsformar och strö över ströbröd.

  4. Sätt ugnen på 225°. Gratinera frestelserna mitt i ugnen tills de fått fin färg och potatisen är mjuk, ca 20 min.

Vad tyckte du om receptet?