Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mini-Janssons. Perfekt att laga till julbordet.
Skala och skär potatisen i smala strimlor. Skala och skiva löken.
Sätt ugnen på grill 200 grader.
Fräs löken i hälften av oljan i en stekpanna, ca 5 minuter och ta upp den på en tallrik. Lägg potatisen och häll i resten av oljan i stekpannan. Fräs potatisen ca 10 minuter, rör om då och då. Tillsätt grädden och sjud upp under omrörning. Sjud sedan tills potatisen är mjuk och får krämig konsistens. Smaka av med ansjovisspad och peppar.
Varva potatisen, stekt lök och ansjovisfiléerna delade i mindre bitar i 6-8 smorda ugnsfasta formar. Sikta över ströbröd. Gratinera i mitten av ugnen ca 5 minuter, passa noga så att frestelserna inte bränns vid. Garnera med dill.
Recept från Mitt kök