Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Janssons frestelse gjord på pommes frites

Recept på Janssons frestelse där färdig pommes frites används. Idén till den här snabblagade Janssons frestelse har vi fått från fotograf Holger Edströms mamma Margaretha, som gärna tar den snabba vägen i köket. Resultatet blev alldeles utmärkt och snabbt går det. Dessutom är potatisstrimlorna ovanligt snyggt skurna.

Janssons frestelse gjord på pommes frites
Janssons frestelse gjord på pommes frites
Janssons frestelse gjord på pommes frites
Foto: Jorunn Amcoff

Ingredienser

  • 2gula lökar
  • 1 påsepommes frites- (750 g)
  • 1 burkansjovisfiléer- (125 g)
  • 1 burkansjovisfiléer- (55 g)
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 2 dlmjölk
  • 2 mskströbröd

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Sätt ugnen på 225°. Skala, halvera och skiva löken tunt.

  3. Varva potatis, lök och ansjovisfiléer i en ugnssäker form, avsluta med potatis.

  4. Blanda ansjovisspad, grädde och mjölk. Häll över potatisen och strö på ströbröd.

  5. Grädda på nedersta falsen ca 40 min. Kall Jansson värms i 200° ca 20 min.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på klassisk Janssons frestelse hittar du här:

Recept på klassisk julmat