Recept på klassisk Janssons frestelse hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på Janssons frestelse där färdig pommes frites används. Idén till den här snabblagade Janssons frestelse har vi fått från fotograf Holger Edströms mamma Margaretha, som gärna tar den snabba vägen i köket. Resultatet blev alldeles utmärkt och snabbt går det. Dessutom är potatisstrimlorna ovanligt snyggt skurna.
Media laddas
Sätt ugnen på 225°. Skala, halvera och skiva löken tunt.
Varva potatis, lök och ansjovisfiléer i en ugnssäker form, avsluta med potatis.
Blanda ansjovisspad, grädde och mjölk. Häll över potatisen och strö på ströbröd.
Grädda på nedersta falsen ca 40 min. Kall Jansson värms i 200° ca 20 min.
Recept på klassisk Janssons frestelse hittar du här: