Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Janssons frestelse till buffebordet

Läcker janssons frestelse. Stek potatis och lök några minuter hemma och ta med i en burk. Blanda det stekta med ansjovis och grädde och gratinera i ugnen som vanligt.

Janssons frestelse till buffebordetJanssons frestelse till buffebordetJanssons frestelse till buffebordet
Foto: Per Ranung

Janssons frestelse

  • 1 kgpotatis- fast
  • 1lök- gul
  • 2 msksmör
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 125 ganjovis
  • 2,5 dlmellangrädde

Gör så här

  1. Skala och skär potatisarna i tändsticksstora stavar. Skala och finstrimla löken.

  2. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek potatis och lök på medelvärme ca 10 min. Blanda om då och då. Krydda med svartpeppar. Låt svalna. Lägg i en plastlåda med lock.

  3. Sätt ugnen på 200 °.

  4. Smöra en ugnssäker form. Lägg hälften av potatisblandningen i den. Skär ansjovisen i bitar och fördela den på. Täck med resten av potatisblandningen. Häll på ansjovisspad och grädde. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 40 min. Servera rätten ljummen.

    Foto: Per Ranung

    recept-julbord

Vad tyckte du om receptet?