Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Läcker janssons frestelse. Stek potatis och lök några minuter hemma och ta med i en burk. Blanda det stekta med ansjovis och grädde och gratinera i ugnen som vanligt.
Skala och skär potatisarna i tändsticksstora stavar. Skala och finstrimla löken.
Hetta upp smör i en stekpanna. Stek potatis och lök på medelvärme ca 10 min. Blanda om då och då. Krydda med svartpeppar. Låt svalna. Lägg i en plastlåda med lock.
Sätt ugnen på 200 °.
Smöra en ugnssäker form. Lägg hälften av potatisblandningen i den. Skär ansjovisen i bitar och fördela den på. Täck med resten av potatisblandningen. Häll på ansjovisspad och grädde. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 40 min. Servera rätten ljummen.
Foto: Per Ranung
recept-julbord