Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Janssons frestelse med ansjovis

Vill man garnera Janssons frestelsen kan man lägga på ett par extra ansjovisfiléer.

Janssons frestelse med ansjovisJanssons frestelse med ansjovisJanssons frestelse med ansjovis
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 8potatisar- (ca 800 g)
  • 2gula lökar
  • 1 burkanjovisfiléer- (125 g)
  • 3 dlvispgrädde
  • 0,5 dlströbröd
  • 2 msksmör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och strimla potatisen. Skala och finstrimla löken. Låt ansjovisen rinna av men spara spadet.

  2. Varva potatis, lök och ansjovis i en ugnssäker fom. Häll över grädde och ansjovisspad. Strö över ströbröd och klicka på smör.

  3. Grädda mitt i ugnen 50-60 min, tills potatisen är mjuk och frestelsen har fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?