Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gammeldags Janssons frestelse

Traditionellt och gammeldags recept Janssons frestelse. Tillsätt en skvätt grädde om du värmer upp den i efterhand.

Gammeldags Janssons frestelse
Gammeldags Janssons frestelse
Gammeldags Janssons frestelse
Foto: Ulrika Pousette

Janssons frestelse

  • 1 kgpotatis
  • 2gula lökar
  • 2 burkaranjovisfiléer- (à 125 g)
  • 3 dlvispgrädde
  • 3 mskströbröd
  • 3 msksmör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skala och skär potatisen i tunna strimlor. Skala löken och skär den i tunna skivor. Låt ansjovisen rinna av, men spara spadet.

  3. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnssäker form. Översta lagret ska vara potatis.

  4. Häll på grädde och ansjovisspad. Strö över ströbröd och lägg på smörklickar.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 40 min, tills potatisen blivit mjuk och fått en ljusbrun färg.

Vad tyckte du om receptet?