Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jansson i glas med brynt smör

Annorlunda variant av janssons frestelse. När man bryner smöret får det en härligt nötig smak som tillsammans med potatis, ansjovis och lök blir en sann delikatess.

Jansson i glas med brynt smörJansson i glas med brynt smörJansson i glas med brynt smör
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 gpotatis- av fast sort
  • 1rödlök
  • 1 askansjovisfiléer- 125 g
  • 2 mskansjovisspad- ca
  • 0,75 dlgräslök- hackad
  • salt
  • vitpeppar- nymald
  • 3 dläpple- fintärnat, gärna rött
  • 125 gsmör

Gör så här

  1. Koka potatisen och låt kallna. Skala och skär i små tärningar. Hacka lök och ansjovis.

  2. Blanda potatis, lök, ansjovis, ansjovisspad och gräslök. Smaka av med salt och peppar.

  3. Vänd ner äpplet strax före servering.

  4. Vid servering: Lägg upp ansjovisröran i glas. Smält smöret tills det skummar och har en gyllene färg. Häll det brynta smöret över ansjovisröran.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök