Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jambalaya med kyckling och kabanoss

Jambalaya med kyckling och kabanoss är förenklad variant av den välkända risrätten med rötter i amerikanska södern.

Jambalaya med kyckling och kabanoss
Jambalaya med kyckling och kabanoss
Jambalaya med kyckling och kabanoss
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 gkycklingfilé
  • 150 gkabanosskorv
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 3 dlris- t ex långkornigt
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 1 tsktabasco
  • 2paprikor- gärna i olika färger
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 100 gsallad

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Skär korven i bitar på snedden. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Stek kyckling och korv i 2 msk olja under omrörning ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp på ett fat så länge.

  3. Stek lök och vitlök i pannan ca 2 min. Tillsätt riset och häll över tomater och 4 dl vatten. Smula i buljongtärningen och tillsätt tabasco. Krydda med 1/2 tsk salt. Låt koka under lock ca 10 min.

  4. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda ner paprika, kyckling och korv i riset och låt koka ytterligare ca 10 min.

  5. Servera jambalayan med sallad och extra tabasco.

Vad tyckte du om receptet?