Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 18g
Protein: 35g
Kolhydrater: 55g
Jambalaya med kyckling och kabanoss är förenklad variant av den välkända risrätten med rötter i amerikanska södern.
Skär kycklingen i mindre bitar. Skär korven i bitar på snedden. Skala och finhacka lök och vitlök.
Stek kyckling och korv i 2 msk olja under omrörning ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp på ett fat så länge.
Stek lök och vitlök i pannan ca 2 min. Tillsätt riset och häll över tomater och 4 dl vatten. Smula i buljongtärningen och tillsätt tabasco. Krydda med 1/2 tsk salt. Låt koka under lock ca 10 min.
Kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda ner paprika, kyckling och korv i riset och låt koka ytterligare ca 10 min.
Servera jambalayan med sallad och extra tabasco.