Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jambalaya

Jambalaya är ett saffransris med kyckling, räkor och kryddig korv. Servera med en god grönsallad.

Jambalaya
Jambalaya
Jambalaya
Foto: Ove Lindfors


Riset:


  • 2gula lökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 810 dlvatten- kokhett
  • smör- till stekning
  • 0,5 gsaffran
  • 3 dlavorioris
  • 2 dlvitt vin- torrt

Själva pannan

  • 300 gkycklingbröst- ca
  • smör
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 2chorizo- 200 g
  • 1röd paprika
  • 1,5 dlsvarta oliver
  • 200 gräkor- skalade, (500 g med skal)
  • tabasco
  • 1oregano- färsk

Gör så här

  1. Riset: Hacka lök och vitlök. Lös upp buljongen i vattnet. Fräs lök och vitlök i smör utan att det tar färg. Låt saffran och ris fräsa med en stund.

  2. Späd med vin och buljong, lite i taget, under ständig omrörning. Häll på lite vätska i taget och låt riset absorbera vätskan innan mer tillsätts. Koka på detta sätt cirka 20 minuter. Riset ska vara krämigt.

  3. Pannan: Skär varje kycklingbröst i fyra delar. Bryn i smör, sänk värmen och efterstek tills kycklingen är genomstekt.

  4. Krydda med salt och peppar. Håll kycklingen varm.

  5. Skär korven i slantar och strimla paprikan. Stek korv och paprika i smör.

  6. Blanda i kyckling, korv, paprika, oliver och räkor i riset. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och tabasco och blanda i repade oreganoblad.

  7. Späd eventuellt med mer vatten, jambalayan ska vara krämig.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök