Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jalapeñoburgare med majshummus

Den inlagda jalapeñon som man vanligtvis äter till taco ger hamburgarna härligt sting. Sharonfrukt, en gyllengul hummus och grönkål är lite annorlunda tillbehör till burgaren som "packas in" i ljumma tortillabröd.

Jalapeñoburgare med majshummus
Jalapeñoburgare med majshummus
Jalapeñoburgare med majshummus
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 gnötfärs
  • 3 krmsalt
  • 3 tskworcestersås
  • 2 mskjalapeño- fintärnad inlagd
  • 4hamburgerost- skivor
  • 4tortillabröd- size large
  • grönkål- strimlad
  • sharonfrukt- skivad
  • rödlök- skivad

Majshummus (cirka 4 dl)

  • 4 dlmajs- tinad
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 0,75 tskspiskummin- mald
  • 1 tskcitronskal- rivet (från ekologisk eller tvättad citron)
  • 2 mskcitron- pressad
  • 4 mskolivolja
  • 2 mskvatten- cirka
  • salt
  • peppar- nymald

Till servering

  • klyftorsötpotatis- rostade eller sötpotatispommes

Gör så här

  1. Börja med hummusen: Mixa alla ingredienser utom vatten, salt och peppar. Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

  2. Arbeta in salt, worcestershiresauce och jalapeño i färsen. Dela färsen i fyra delar. Rulla varje del till en boll, gärna ett par minuter per styck, det gör färsen mjuk.

  3. Forma färsen till burgare. Täck med plast och låt gärna vila en stund i kylen.

  4. Sätt ugnen på grill. Grilla eller stek burgarna, 2–3 minuter per sida. Flytta över dem på en smord plåt. Lägg en skiva ost på varje.  Sätt in plåten i övre delen av ugnen tills osten börjar smälta.

  5. Värm brödet enligt anvisningen på förpackningen.

  6. Lägg strimlad grönkål eller sallad i brödet. Lägg på burgarna i ena hörnet av brödet. Toppa med hummus, sharonfrukt och rödlök.

  7. Vik över brödet och vik sedan ytterligare en gång, så att brödet bildar en trekant runt burgaren.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök