Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jalapeñoburgare med chipotlemajonnäs

Chili, cajunkrydda och rökig liquid smoke – här är en burgare laddad med kryddor från amerikanska södern och Mexiko. Servera med chipotlemajonnäs.

Jalapeñoburgare med chipotlemajonnäs
Jalapeñoburgare med chipotlemajonnäs
Jalapeñoburgare med chipotlemajonnäs
Foto: Joel Wåreus

Jalapeñoburgare

  • 600 gnötfärs
  • 1jalapeño- finhackad
  • 3 tskcajunkrydda
  • bbq-sås- några droppar liquid smoke eller 1 msk rökig
  • 1 tsksalt
  • flingsalt
  • svartpeppar- malen
  • smör- till stekning
  • 4cheddarost

Tillbehör

  • 1chorizo
  • 2jalapeño
  • 4hamburgerbröd
  • 1gemsallad
  • 8tomatskivor
  • 0,5rödlök

Chipotlemajonnäs

  • 2 dlmajonnäs
  • 23 mskchipotle chili pasta

Gör så här

  1. Jalapeñoburgare: Blanda alla ingredienser utom cheddarosten. Forma till burgare och stek burgarna i smör eller grilla dem, pensla med olja innan grillning.

  2. Salta med flingsalt och peppra. Lägg på cheddarosten de sista minuterna så hinner den smälta lite.

  3. Chipotlemajonnäs: Blanda ihop majonnäs och chipotlepasta.

  4. Servering: Stek eller grilla korven, skär den i ½-centimetertjocka skivor.

  5. Skiva jalapeñon och stek skivorna i en stekpanna.

  6. Stek eller grilla bröden och lägg på tallrikar. Lägg på sallad, tomatskivor, burgare, korv, rödlök och jalapeño. Servera med chipotlemajonnäs.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök