Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Jägarschnitzel med spätzle och bräserad röd spetskål är en klassiker där ”jägar” betyder med svamp. Tillbehör som röd spetskål och gröna bönor sätter färg på rätten. Spetskål är något mildare i smaken och finare i strukturen än rödkål, som annars är en bra ersättare om den röda spetskålen inte finns i butiken.
Banka ut kotletterna så tunt som möjligt mellan 2 ark bakplåtspapper. Blanda mjölet med 1 tsk salt och peppar på en tallrik. Lägg ströbrödet på en annan tallrik och vispa upp ägget lätt i en djup tallrik.
Doppa kotletterna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Låt dem ligga luftigt, ej omlott, medan tillbehören förbereds.
Finstrimla spetskålen. Stek den lätt i 1 msk smör. Häll på äppeljuice och vin-äger och krydda med kummin och 2 krm salt. Bräsera kålen på låg värme tills den är mjuk ca 15 min.
Ansa svampen och halvera dem om de är stora. Stek svampen i 1 msk smör tills den fått fin färg. Häll på vatten och fond. Koka upp och red eventuellt med majsstärkelse utrört i lite vatten.
Koka haricots verts i lättsaltat vatten 4-5 min.
Stek schnitzlarna i 2 msk smör och olja ca 5 min på varje sida tills de fått fin färg. Strö på persilja och krasse och servera med spätzle*, spetskål, haricots verts och citronklyftor.