Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på jägarkyckling, en kycklingrätt med vitlök, tomater, oliver och pancetta. När kycklingen väl hamnat i ugnen sköts tillagningen av sig själv och det finns tid att göra andra saker.
Marinad: Skala och hacka vitlöken. Blanda alla ingredienser till marinaden.
Stycka kycklingen i 8 bitar. Lägg bitarna i en bunke och blanda med marinaden. Låt marinera i kylen 4 timmar, men gärna längre.
Sätt ugnen på 200°. Ta kycklingen ur marinaden och torka bitarna med hushållspapper. Spara marinaden. Vänd kycklingen i mjölet smaksatt med 2 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Skaka av överflödigt mjöl.
Bryn kycklingen runtom i olja i omgångar i en stekpanna. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form.
Skala och hacka vitlöken. Tärna pancettan. Lägg i vitlök och pancetta i pannan och fräs 2–3 min. Tillsätt marinaden, tomater och oliver och låt koka upp. Häll såsen över kycklingen i formen och täck med ett lock eller aluminiumfolie.
Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme. Ta av locket eller folien och fortsätt tillaga ca 30 min. Ta bort den olja som flutit upp till ytan med en hålslev. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Servera kycklingen med ris, pasta eller potatis och haricots verts.