Recept från Mitt kök
Sugen på mer vegopasta? Här är ljuvliga 10 recept!
Läs mer:
8 superenkla pastarätter att laga till middag
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pasta med smak av Italien, serveras med vegobullar och friterad salvia. Recept Christina Asplund.
Tomatsås: Skala och hacka vitlöksklyftor och lök. Fräs lök och vitlök i en gryta med olivolja, tills den är mjuk och glansig. Tillsätt passerade tomater, strösocker, salt, peppar och basilika. Sjud såsen i cirka 20 minuter under lock.
Vegobullar: Blanda smulat bröd och vatten i en bunke. Låt blandningen stå och svälla i 10 minuter. Rör ner formbar vegofärs, salt och peppar. Skala och hacka löken. Tillsätt lök, majsstärkelse, persilja, salvia, citronskal och pecorino. Rör färsen smidig. Forma färsen med vattensköljda händer till små bollar och lägg dem på ett smörpapper.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag. Lägg ner vegobullarna i tomatsåsen – några i taget – och låt dem sjuda i 5 minuter. Blanda vegobullarna och sås med kokt fettuccine.
Friterad salvia: Nyp loss färska salviablad och fritera snabbt i en het kastrull med rapsolja. Låt dem sluta fräsa, ta upp med stekpincett och låt rinna av på hushållspapper.
Garnera pastarätten med flagor av pecorino, citronzest och friterad salvia.
Recept från Mitt kök
Läs mer:
8 superenkla pastarätter att laga till middag
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker