Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italienska tårtan

Polarkakor är praktiska bröd att göra smörgåstårta av. Här har jag använt dem till en italiensk delikatesstårta.

Italienska tårtan
Italienska tårtan
Italienska tårtan
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 6polarkakor- halvor

Fyllning

  • 10soltorkade tomater
  • 1 dloliver- svarta urkärnade
  • 150 ggetost
  • 250 gkesella
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 2 dlbasilika- grovhackad

Garneringskräm

  • 200 gphiladelphia
  • 2 dlcrème fraiche

Garnering

  • parmaskinka
  • salami
  • minimozzarella
  • cocktailtomater
  • kronärtskockshjärtan- marinerade
  • svarta oliver
  • basilika- färsk

Gör så här

  1. Hacka tomater och oliver. Blanda ingredienserna till fyllningen.

  2. Lägg ihop två polarkakor så att de bildar en cirkel. Bred på hälften av fyllningen. Lägg på ett nytt lager bröd och bred på resten av fyllningen. Avsluta med ett lager bröd.

  3. Blanda philadelphiaost och crème fraiche och bred över tårtan. Plasta in och låt tårtan vila över natten i kylen så att brödet blir saftigt.

  4. Vid servering: Garnera tårtan med parmaskinka, salami, minimozzarella, coctailtomater, kronärtskockor, oliver och basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök