Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italienska picknickbröd i stekpanna

Italienska tunnbrödet Piadina är ett perfekt picknickbröd. Gott att servera med en kycklingröra eller ägg och kaviar i. Passar också jättebra till grillat.

Italienska picknickbröd i stekpannaItalienska picknickbröd i stekpannaItalienska picknickbröd i stekpanna
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 gvetemjöl
  • 3 dlvatten
  • 4 krmsalt
  • 4 mskolivolja
  • 3 mskolivolja- till stekning

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser till en deg.

  2. Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord, knåda ihop den med händerna.

  3. Dela degen i fyra delar och forma till runda bollar. Platta till eller kavla ut tills de är cirka 18 centimeter i diameter.

  4. Stek bröden var för sig i en stekpanna med olivolja, ett par minuter på varje sida.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök