Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mustig tomatsås, tagliatelle och underbart goda köttbullar smaksatta med vitlök, salvia och citron.
Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlöksklyftor. Fräs lök och vitlök i en gryta med olivolja, tills den är mjuk och glansig.
Tillsätt vitt vin, passerade tomater, kycklingfond, strösocker och basilika. Sjud såsen i cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Köttbullar: Blanda smulat vitt bröd utan kanter med mjölk i en bunke. Låt blandningen stå och svälla i 10 minuter. Rör ner kalv- eller fläskfärs, salt och peppar.
Skala och riv lök och vitlöksklyfta. Tillsätt lök, vitlök, ägg, salvia, citronskal och parmesanost. Rör färsen smidig.
Forma färsen med oljade händer till medelstora köttbullar och lägg dem på ett smörpapper. Stek dem runt om i en stekpanna med smör i omgångar i cirka 5 minuter. Skaka stekpannan, så att det blir runda köttbullar.
Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda i 5 minuter. Blanda köttbullar och sås med kokt tagliatelle.
Servera med riven parmesanost och några små tomater. Garnera med basilika- och salviablad.
Recept från Mitt kök