Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på italienska köttbullar i tomatsås serverade med pasta. Stora, saftiga köttbullar med god sälta från sardeller och fantastisk tomatsås.
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka sardellfiléerna. Fräs lök, vitlök och sardeller i 2 msk olja i en stekpanna tills löken är helt mjuk.
Blanda ströbröd och grädde i en bunke. Låt stå ca 5 min så att ströbrödet sväller. Mixa till en jämn puré med en stavmixer.
Blanda ner färs, lökfräs och ägg i ströbrödsblandningen. Krydda med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
Forma färsen till stora köttbullar. Stek bullarna runtom i 1 msk olja ca 10 min. Lägg bullarna åt sidan på ett fat.
Fräs tomatpurén i stekpannan med stekresterna kvar från köttbullarna. Tillsätt krossad tomat, vin, salvia, 3 msk olja, 1 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka ihop under lock ca 20 min.
Lägg köttbullarna i såsen och låt småputtra utan lock ca 10 min.
Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av. Servera köttbullarna med sås, spagetti och parmesan.