Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italienska kalvfärsbiffar

Pancetta och parmesanost ger färsbiffarna en spännande smak. Linser med soltorkade tomater, balsamvinäger och rosmarin passar bra till.

Italienska kalvfärsbiffar
Italienska kalvfärsbiffar
Italienska kalvfärsbiffar
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gkalvfärs
  • 1 skivabröd- kantskuret dagsgammalt vitt
  • 1 dlmjölk
  • 50 gpancetta
  • 1ägg
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 1,5 dlparmesan- riven
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • smör- till stekning

Gör så här

  1. Låt brödet dra i mjölken cirka 10 minuter. Lyft upp det och krama ur vätskan, mjölken ska inte användas mer. Finhacka pancettan.

  2. Blanda ingredienserna till smeten. Låt gärna smakerna mogna en stund i kylen. Krydda med salt och peppar.

  3. Forma smeten till 8 biffar med vattensköljda händer.

  4. Stek några biffar i taget i smör, på inte alltför stark värme.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök