Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Linser med soltorkade tomater, balsamvinäger och rosmarin passar bra till denna rätt.
Låt brödet dra i mjölken cirka 10 minuter. Lyft upp det och krama ur vätskan, mjölken ska inte användas mer. Finhacka pancettan.
Blanda ingredienserna till smeten. Låt gärna smakerna mogna i kylen. Krydda med salt och peppar.
Forma smeten till 8 biffar med vattensköljda händer.
Tänd grillen och låt biffarna ligga ute cirka 15 minuter, så de hinner bli rumstempererade. Pensla biffarna med lite olja och grilla dem cirka 4 minuter per sida.
Skölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av. Riv apelsinen. Koka linserna under lock i buljongen tillsammans med apelsinskalet 20 minuter.
Skiva vitlöksklyftorna och strimla de marinerade tomaterna. Fräs vitlök, tomater och rosmarin i olivolja utan att de tar färg.
Blanda ner tomatfräset i linserna och koka cirka 20 minuter.
Dela cocktailtomaterna och blanda i dem när 5 minuter av koktiden återstår. smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. vänd ner persiljan.
Lägg det grillade i en stor skål och smaka av med matolja, olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.
Recept från Mitt kök