Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italienska kalvfärsbiffar med linssallad

Linser med soltorkade tomater, balsamvinäger och rosmarin passar bra till denna rätt.

Italienska kalvfärsbiffar med linssallad
Italienska kalvfärsbiffar med linssallad
Italienska kalvfärsbiffar med linssallad
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gkalvfärs
  • 1 skivavitt bröd- kantskuret
  • 1 dlmjölk
  • 50 gpancetta
  • 1ägg
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 1,5 dlparmesan- riven
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • smör- till stekning

Linssallad

  • 2,5 dlpuylinser
  • skal- rivet av 1/2 apelsin
  • 5 dlvatten
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 dlsoltorkade marinerade tomater
  • 1,5 mskrosmarin- hackad färsk
  • 3 mskolivolja
  • 250 gcocktailtomater
  • 1 mskkrossade tomater- lagrad
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1 dlbladpersilja- hackad

Gör så här

  1. Låt brödet dra i mjölken cirka 10 minuter. Lyft upp det och krama ur vätskan, mjölken ska inte användas mer. Finhacka pancettan.

  2. Blanda ingredienserna till smeten. Låt gärna smakerna mogna i kylen. Krydda med salt och peppar.

  3. Forma smeten till 8 biffar med vattensköljda händer.

  4. Tänd grillen och låt biffarna ligga ute cirka 15 minuter, så de hinner bli rumstempererade. Pensla biffarna med lite olja och grilla dem cirka 4 minuter per sida.

  5. Skölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av. Riv apelsinen. Koka linserna under lock i buljongen tillsammans med apelsinskalet 20 minuter.

  6. Skiva vitlöksklyftorna och strimla de marinerade tomaterna. Fräs vitlök, tomater och rosmarin i olivolja utan att de tar färg.

  7. Blanda ner tomatfräset i linserna och koka cirka 20 minuter.

  8. Dela cocktailtomaterna och blanda i dem när 5 minuter av koktiden återstår. smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. vänd ner persiljan.

  9. Lägg det grillade i en stor skål och smaka av med matolja, olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök