Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italienska fiskarhustruns soppa

 Enkel soppa med inspiration från Italien. Enligt det historiska sopp-

receptet drygade fiskarhustrur ut dagens fångst genom att tillsätta en näve brutna spagetti i soppan.

Italienska fiskarhustruns soppa
Italienska fiskarhustruns soppa
Italienska fiskarhustruns soppa
Foto: Ingvar Eriksson

Ingredienser

  • 1lök- gul
  • 2tomater
  • 2 mskolivolja
  • 550 grotfrukter- frysta eller blandade rotsaker skurna i tärningar
  • 2fiskbuljongtärningar
  • 2lagerblad
  • 1 lvatten
  • 1 dlspaghetti- brutna i små bitar
  • 500 gfiskbitar- t ex lax, gös
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 7räkor- stora
  • 12musslor- t ex hjärt- och blåmusslor
  • 1 msktimjanblad

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skiva tomaterna och skär dem i bitar.

  2. Fräs löken i oljan i en gryta utan att den tar färg. Tillsätt tomaterna och rotfrukterna. Smula ner buljongtärningarna. Tillsätt lagerblad och fräs alltsammans ca 3 min. Rör om då och då.

  3. Tillsätt vattnet och koka upp soppan. Blanda i spaghettin och koka soppan ca 5 min.

  4. Salta och peppra fisken. Lägg i fisk, räkor och musslor och sjud soppan under lock ytterligare ca 3 min. Strö över timjanblad.

Vad tyckte du om receptet?