Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italienska färsbiffar

En krämig och god sås får man genom att koka ihop laga lätt med hackade soltorkade tomater. Servera den till de nystekta biffarna.

Italienska färsbiffarItalienska färsbiffarItalienska färsbiffar

Ingredienser

  • 200 gnötfärs
  • 1 mskpotatismjöl
  • 0,5 dlvatten
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 tskcitronskal- rivet
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 tskolivolja

Sås

  • 3soltorkade tomater- inlagda i olja
  • 1,5 dllaga lättgrädde- Kelda, 5 %
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 110 gpasta
  • 50 grucola

Gör så här

  1. Blanda färs, potatismjöl, vatten, salt, peppar, citronskal och vitlök till en smidig färs. Forma 2 biffar. Stek dem i olivolja 3-5 minuter på varje sida.

  2. Låt tomaterna rinna av på hushållspapper. Hacka dem i små bitar. Koka ihop laga lätt med soltorkade tomater, salt och peppar 1-2 minuter.

  3. Servera färsbiffarna med sås, pasta och sallad.

Vad tyckte du om receptet?