Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italiensk varm choklad med amarettogrädde

Recept på italiensk varm choklad med amarettogrädde. Den italienska varianten är tjockare än klassisk varm choklad och smakar gudomligt tillsammans med grädden med mandellikör.

Italiensk varm choklad med amarettogrädde
Italiensk varm choklad med amarettogrädde
Italiensk varm choklad med amarettogrädde
Recept på italiensk varm choklad med amarettogrädde. Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 250 gmörk choklad- mörk
  • 1 lmjölk
  • 0,75 dlströsocker
  • 2,5 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 2 krmvaniljpulver
  • 1 krmsalt

Amarettogrädde

  • 2 dlvispgrädde
  • 2 mskflorsocker
  • 1,5 mskAmaretto (mandellikör)- (mandellikör)

Garnering

  • 50 gchoklad
  • 1 tskkakao

Gör så här

  1. Varm choklad: Finhacka chokladen och lägg den i en kastrull med övriga .Koka upp chokladen under omrörning tills den tjocknat.

  2. Amarettogrädde: Vispa grädde och florsocker fluffigt och rör ner amaretton. Hacka chokladen till garnering.

  3. Häll upp chokladen i glas och toppa med amarettogrädde, hackad choklad och kakao.

Vad tyckte du om receptet?

Vi rekommenderar de här produkterna från Kökets Favoriter till din choklad: Servera chokladen i snygga glas på fot:Här hittar du fina glas!