Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italiensk strömming med parmesankryddat potatisstamp

Olivoljan till stekning tillsammans med parmesanosten i stampet ger den italienska smaken. Rucola och pinjenötter förstärker.

Italiensk strömming med parmesankryddat potatisstampItaliensk strömming med parmesankryddat potatisstampItaliensk strömming med parmesankryddat potatisstamp

Ingredienser

  • 600 gströmmingfilé
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 msksmör
  • 2 mskolivolja

Potatisstamp

  • 800 gmjölig potatis- skalad
  • 2 dlmjölk
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 dlparmesan- riven
  • 0,75 tsksalt

Garnering

  • 1 knipparucola- (80 g)
  • 0,5rödlök- skalad
  • 1 mskpinjenötter

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, häll av vattnet och mosa potatisen med en gaffel. Blanda med mjölk, olivolja och parmesan. Smaka av med salt och peppar.

  2. Skölj strömmingen och klipp bort ryggfenan, torka strömmingen med hushållspapper. Salta, peppra och lägg ihop dem två och två. Vänd i vetemjöl.

  3. Hetta upp en stekpanna och stek strömmingen knaprig i smör och olivolja.

  4. Skölj rucolan och skiva löken tunt. Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en het stekpanna.

  5. Lägg potatisstampet på tallrikarna och fördela strömmingen ovanpå. Toppa med rucola, rödlök och pinjenötter.

Vad tyckte du om receptet?