Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Italieninspirerad vardagsmat där omeletten får god smak av parmesanost och färsk basilika. En sallad passar bra till, eller varför inte råstekt broccoli med olivolja, vitlök och chili. Perfekt resträtt när du har kokat för mycket spaghetti.
Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i små tärningar. Ansa och skär sellerin i små tärningar.
Fräs grönsakerna i olja ca 10 min. Låt tomatpuré och chiliflakes fräsa med mot slutet. Tillsätt tomater, fond och salt. Låt sjuda under lock ca 30 min. Mixa tomatsåsen med basilikan, även stjälkarna.
Koka spagettin i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och klipp den i mindre bitar. Strimla basilikan.
Vispa ihop färskost, mjölk, salt och peppar. Vispa i ett ägg i taget. Blanda ner spagetti, basilika och ost.
Värm oljan i en stor stekpanna och häll i smeten. Stek på medelvärme ca 15 min tills omeletten stelnat och fått fin färg på undersidan. Peta försiktigt med en trägaffel. Lägg en stor tallrik på stekpannan och vänd försiktigt omeletten upp och ner. Lägg tillbaka omeletten i stekpannan och fortsätt steka tills omeletten har fin färg, ca 5 min.
Servera omeletten med tomatsås.