Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italiensk spaghettiomelett med tomatsås

I​​talieninspirerad vardagsmat där omeletten får god smak av parmesanost och färsk basilika. En sallad passar bra till, eller varför inte råstekt broccoli med olivolja, vitlök och chili. Perfekt resträtt när du har kokat för mycket spaghetti.

Italiensk spaghettiomelett med tomatsåsItaliensk spaghettiomelett med tomatsåsItaliensk spaghettiomelett med tomatsås
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 150 gspaghetti
  • 1 krukabasilika
  • 100 gnaturell färskost
  • 1 dlmjölk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 6ägg
  • 3 dlparmesanost- finriven
  • 3 mskolivolja

Tomatsås

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1morot
  • 1selleristjälk
  • 1 mskolivolja
  • 1 msktomatpuré
  • 1 krmchiliflakes
  • 2 burkartomater- hela
  • 1,5 mskkonc grönsaksfond
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krukabasilika

Gör så här

  1. Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i små tärningar. Ansa och skär sellerin i små tärningar. 

  2. Fräs grönsakerna i olja ca 10 min. Låt tomatpuré och chiliflakes fräsa med mot slutet. Tillsätt tomater, fond och salt. Låt sjuda under lock ca 30 min. Mixa tomatsåsen med basilikan, även stjälkarna.

  3. Koka spagettin i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och klipp den i mindre bitar. Strimla basilikan.

  4. Vispa ihop färskost, mjölk, salt och peppar. Vispa i ett ägg i taget. Blanda ner spagetti, basilika och ost.

  5. Värm oljan i en stor stekpanna och häll i smeten. Stek på medelvärme ca 15 min tills omeletten stelnat och fått fin färg på undersidan. Peta försiktigt med en trägaffel. Lägg en stor tallrik på stekpannan och vänd försiktigt omeletten upp och ner. Lägg tillbaka omeletten i stekpannan och fortsätt steka tills omeletten har fin färg, ca 5 min.

  6. Servera omeletten med tomatsås.

Vad tyckte du om receptet?