Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italiensk råbiff med picklad zucchini och rostad vitlöksmajonnäs

Italiensk råbiff med zucchini - variera klassikern med spännande tillbehör. 

Italiensk råbiff med picklad zucchini och rostad vitlöksmajonnäsItaliensk råbiff med picklad zucchini och rostad vitlöksmajonnäsItaliensk råbiff med picklad zucchini och rostad vitlöksmajonnäs
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 gnötkött- t ex innanlår eller flankstek
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Picklad zucchini

  • 1zucchini
  • 1 msksalt- + 0,5 msk
  • 1,5 dläppelcidervinäger
  • 4 dlvatten
  • 1 mskströsocker
  • 0,5 msksenapsfrön- gula
  • 0,5 tskkorianderfrön

Majonnäs

  • 1vitlök- hel
  • 1 tskolivolja
  • 1äggula
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 tskdijonsenap
  • 2 dlrapsolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskpersilja- hackad

Tillbehör

  • mâchesallad
  • parmesan- hyvlad

Garnering

  • olivolja
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Zucchini: Hyvla eller skär zucchinin tunt. Lägg den i ett durkslag och strö över 1 msk salt. Låt stå ca 30 min. Koka upp vinäger, vatten, 1/2 msk salt, socker, senapsfrön och korianderfrön. Låt lagen kallna.

  2. Torka av zucchinin med hushållspapper, lägg skivorna i en glasburk. Häll över lagen. Låt stå ca 1 timme före servering. Den håller ca 2 månader i kylen.

  3. Majonnäs: Sätt ugnen på 200°. Halvera vitlöken på mitten. Lägg halvorna i en ugnssäker form och ringla olja över snittytan. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna. Tryck ut vitlöksklyftorna på en skärbräda. Finhacka till ett mos.

  4. Vispa eller mixa ihop äggula, vitlöksmos, vinäger och senap. Droppa i olja, lite i taget, Vispa till en krämig majonnäs. Krydda med salt och peppar. Rör ner persiljan.

  5. Skär bort hinnor och senor på köttet och mal det två gånger. Rör ihop köttet med salt och peppar och forma det till fyra stora biffar eller sex mindre.

  6. Lägg upp sallad på tallrikar och lägg köttet ovanpå. Ringla över lite olja, mal över peppar. Strö över parmesan och servera med picklad zucchini och majonnäs.

Vad tyckte du om receptet?

Kökstipset! Italiensk råbiff med picklad zucchini och rostad vitlöksmajonnäs kan du förenkla genom att servera råbiffen med färdigköpt picklad lök och färdig majonnäs smaksatt med rostad vitlök.