Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italiensk potatissallad

Potatissallad är en enkel och smakrik potatissallad att servera när man har många gäster. Salladen är lika god rumstempererad som ljummen men blanda ner dressingen strax innan servering.

Italiensk potatissalladItaliensk potatissalladItaliensk potatissallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1,5 kgfärskpotatis
  • 2knipplökar- röda eller rödlök
  • 1 knipparädisor
  • 100 grucola

Vinägrett

  • 2vitlöksklyftor
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 2citroner
  • 1 dlolivolja- extra virgine
  • 1 dlpersilja- finhackad
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och finstrimla löken. Lägg den i kallt vatten och låt stå ca 30 min för att maken ska bli mildare.

  2. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av noga.

  3. Vinägrett: Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft. Blanda alla ingredienserna och krydda med salt och peppar.

  4. Låt löken rinna av. Ansa och skiva rädisorna. Vänd ner lök, rädisor och rucola i potatisen. Häll över vinägretten och rör om ordentligt.

Vad tyckte du om receptet?