Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italiensk potatiskaka

Rätten kan också göras med ansjovisfyllda oliver i stället för oliver och ansjovis. Öka då mängden till 1 dl oliver. Potatiskakan är god som ensamrätt med en sallad eller som tillbehör till stekt kött eller fisk.

Italiensk potatiskaka
Italiensk potatiskaka
Italiensk potatiskaka

Ingredienser

  • 500 gpotatis- mjölig
  • 1lök- liten gul
  • 0,5 dloliver- svarta urkärnade
  • 1tomat
  • 55 ganjovisfiléer- 1 liten ask
  • 0,5 dlpersilja- hackad
  • 2 mskströbröd
  • 40 gpecorino- riven eller parmesan
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär potatisen i tunna skivor.

  2. Skala och finhacka löken. Grovhacka oliverna. Dela, kärna ur och hacka tomaterna. Dela ansjovisfiléerna i mindre bitar.

  3. Fodra en rund ugnssäker form ca 18 cm diameter med bakplåtspapper. Varva potatis, lök, oliver, tomater, ansjovis, persilja, ströbröd, ost, salt och peppar. Avsluta med ost.

  4. Ringla över olivolja och stek potatisen mjuk mitt i ugnen ca 45 minuter.

Vad tyckte du om receptet?