Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italiensk pennegratäng

Barnens favorit! Som lasagne fast enklare. Servera rivna morötter och vitkål till.

Italiensk pennegratäng
Italiensk pennegratäng
Italiensk pennegratäng
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 gpenne- eller makaroner
  • 1 msksmör- + 0,5 msk
  • 400 gnötfärs
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1purjolök
  • 1 burktomater- hela (400 g)
  • 1 tskoregano

Bechamelsås

  • 4 dlmjölk
  • 3 mskvetemjöl
  • 1 dlparmesan- riven
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet. Rör ner 1 msk smör.  Sätt ugnen på  225°.

  2. Lägg pastan i en ugnssäker form. Bryn köttfärsen i 1/2 msk smör. Krydda med salt och peppar.

  3. Ansa och skiva purjolöken. Blanda ner purjolök, tomater och oregano. Fördela färsen över pastan.

  4. Bechamelsås: Blanda mjölk, mjöl och salt i en kastrull. Sjud såsen tills den tjocknar, ca 3 min. Rör ner ca 2 msk riven ost.

  5. Häll såsen över pastan och strö över resterande ost. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

Vad tyckte du om receptet?