Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italiensk paj

Lufttorkad skinka, tomat, basilika, oliver och ost på en botten med valnötter eller pinjenötter i är god sommarmat.

Italiensk paj
Italiensk paj
Italiensk paj
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 0,5 dlnötter- valnötter eller pinjenötter
  • 3 dlvetemjöl
  • 125 gsmör
  • 2 mskcrème fraiche

Fyllning

  • 1 dlpastasås- tomat och chili(färdig)
  • 1 dlsvarta oliver- hackade
  • 3 stägg
  • 2 dlcrème fraiche- med tomat och basilika
  • 3 dlost- lagrad, riven

Dekoration

  • 100 gfiletto di lombo- eller lufttorkad skinka, skivor
  • 150 gtomater- romantica
  • citronbasilika
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Lägg valnötskärnor, vetemjöl och smör i matberedarens skål med kniven monterad. Kör tills det blir en smuligt. Tillsätt crème fraiche och arbeta ihop till en degboll.

  2. Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar botten, cirka 23 centimeter i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen, cirka 30 minuter.

  3. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet, cirka 10 minuter i mitten av ugnen.

  4. Vispa samman pastasås med hackade oliver, ägg, lätt crème fraiche i en skål. Häll över i pajskalet och strö över osten.

  5. Tryck försiktigt ner osten i fyllningen med en gaffel. Grädda pajen i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.

  6. Låt pajen svalna något innan filetto di lombo läggs luftigt runt kanten. Vrid skivorna i en ”åtta” innan de läggs på.

  7. Dela tomaterna och lägg i mitten av pajen tillsammans med bladrosetter av citronbasilika.

  8. Krydda lätt med nymald svartpeppar över pajen. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök