Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italiensk omelett

LCHF. Gör en läcker italiensk frittata med grönkål, pancetta och kronärtskocksbotten. Strö över riven mozzarella eller parmesanost och sätt in i ugnen tills omeletten fått fin färg.

Italiensk omelett
Italiensk omelett
Italiensk omelett
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Omelett

  • 3ägg
  • 1 mskvispgrädde- eller vatten
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- malen

Fyllning

  • 2 stjälkargrönkål
  • olja- till stekning
  • 5kronärtskocksbottnar
  • 0,5rödlök
  • 5pancetta
  • 30 gmozzarella- riven eller hyvlad parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 185 grader.

  2. Vispa ihop ägg, vispgrädde eller vatten, salt och peppar.

  3. Riv grönkålen i bitar och stek den i lite olja och lägg åt sidan.

  4. Värm en stekpanna med olja och häll i omelettsmeten och rör om. Lägg på grönkålen, kronärtskockorna.

  5. Skär rödlöken i ringar och lägg på. Lägg på pancetta och strö över osten.

  6. Sätt in stekpannan i ugnen i cirka 5 minuter tills omeletten stannat och fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök