Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En rustik bondsoppa som toppas med en god olivolja och pecorino eller parmesanost.
Blötlägg och koka bönorna enligt anvisningen på förpackningen.
Skär pancettan i fina tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötterna och skär i fina tärningar. Strimla sellerin och hacka fänkålen. Skär zucchinin fyra gånger på längden och skiva den.
Blanda pancetta, lök, vitlök, morötter, selleri och fänkål i olivolja i en gryta. Fräs på svag värme med locket på glänt i cirka 20 minuter. Rör om då och då.
Tillsätt vin, buljong, tomater och zucchini och fortsätt sjuda i cirka 15 minuter.
Repa grönkålsblad eller mangold från kvistarna. Blanda ner i grytan tillsammans med bönor och pasta. Koka tills pastan är kokt, cirka 10 minuter. Späd med bönornas kokvatten om soppan är för tjock.
Vänd ner basilikablad och smaka av med salt och peppar. Låt var och en smaksätta sin soppa med lite olivolja och grovriven ost.
Recept från Mitt kök