Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italiensk lax

Recept på en italiensk lax med soltorkade tomater. Allt i ett i ugnen med lax är praktiskt och blir extra gott när smakerna gifter sig.

Italiensk lax
Italiensk lax
Italiensk lax

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 8potatisar- (600 g)
  • 6soltorkade tomater- i olja
  • 0,5 msktomatoljan- + 1 msk
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dllagrad ost- grovriven 17 %
  • 100 grucolasallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och skär potatisen i bitar. Lägg den på ett stort ugnssäkert fat. Häll över 1/2 msk olja och blanda runt. Stek mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Skär laxen i stora kuber. Ta ut potatis och lägg laxen på samma fat. Krydda med salt och peppar. Stek ytterligare ca 10 min.

  3. Grovhacka tomaterna och blanda dem med 1 msk olja och pressad vitlök.

  4. Häll tomatoljan över lax och potatis. Strö över osten och lite av rucolasalladen. Servera resten till.

Vad tyckte du om receptet?



SE ÄVEN: 
Middagstips med lax – snabbt och gott