Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 24g
Protein: 29g
Kolhydrater: 25g
Recept på en italiensk lax med soltorkade tomater. Allt i ett i ugnen med lax är praktiskt och blir extra gott när smakerna gifter sig.
Sätt ugnen på 225°. Skölj och skär potatisen i bitar. Lägg den på ett stort ugnssäkert fat. Häll över 1/2 msk olja och blanda runt. Stek mitt i ugnen ca 20 min.
Skär laxen i stora kuber. Ta ut potatis och lägg laxen på samma fat. Krydda med salt och peppar. Stek ytterligare ca 10 min.
Grovhacka tomaterna och blanda dem med 1 msk olja och pressad vitlök.
Häll tomatoljan över lax och potatis. Strö över osten och lite av rucolasalladen. Servera resten till.