Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italiensk långbakad karré

Fläskkarrén bräseras långsamt i en kraftfull tomatsås. Severa med smörstekt gnocchi och små champinjoner

Italiensk långbakad karréItaliensk långbakad karréItaliensk långbakad karré
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1,3 kgfläskkarré- benfri, cirka
  • 2 mskolivolja
  • salt
  • peppar

Tomatsås

  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1morot
  • 1 bitrotselleri- cirka 75 g
  • 1 burkkrossade tomater- 400 g
  • 2 msktomatpuré
  • 2 kvistarrosmarin
  • 2 kvistarbasilika
  • 1,5 dläppelmust
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Torka av köttet och bryn det runtom i en stekgryta med olivolja. Salta och peppra.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skala rotfrukter, skär i små tärningar. Låt fräsa med i grytan. Tillsätt tomatkross, tomat­puré, rosmarin, basilika och äppelmust.

  3. Sätt ugnen på 125 grader. Sätt in grytan utan lock i nedre delen i cirka 3 timmar, tills köttets innertemperatur är 80 grader.

  4. Ta upp köttet, skär i skivor. Lägg i en ugns­form. Smaka av såsen med salt och peppar. Häll vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök