Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italiensk kycklingsallad

Panzanella heter på italienska en blandad sallad i vilken även bröd ingår. Den här festvarianten på kycklingsallad innehåller också bacon, avokado och cambozola.

Italiensk kycklingsallad
Italiensk kycklingsallad
Italiensk kycklingsallad

Ingredienser

  • 3kycklingfiléer
  • 2 msksweet chilisås
  • 0,75 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1 mskolja- till stekning

Sallad

  • 0,5baguette- + 3 msk olivolja
  • 0,5baguette- + 3 msk olivolja
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 pktbacon
  • 1salladshuvud
  • 2avokador
  • 15körsbärstomater
  • 1 dlvalnötter
  • 200 gcambozola
  • 0,5 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Pensla kycklingfiléerna med chilisåsen.

  2. Riv brödet i bitar. Blanda det med olivolja och salt och rosta det gyllene på plåt i ugnen eller i stekpanna.

  3. Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna snabbt. Lägg över dem i en form och färdigstek i ugnen ca 15 minuter till 68° innertemperatur.

  4. Tärna och knaperstek baconet i stekpanna eller i strimlor på dubbelt hushållspapper i mikrougn 2–3 min.

  5. Riv salladen i bitar och bottna ett uppläggningsfat med den. Tärna och strö över avokado, tomater i bitar och krossade valnötter.

  6. Toppa salladsfatet med skivad kycklingfilé, det rostade brödet, skivad cambozola och det knaperstekta baconet. Salta och peppra och ringla över lite balsamvinäger och olivolja.

Vad tyckte du om receptet?