Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italiensk kyckling- och mozzarellagryta

Kycklingens lätta och fina smak gör sig bra i en tomatgryta. Det är viktigt att squashen och auberginen är ordentligt mjuka när du blandar ner kycklingköttet, grytan blir mycket godare så.

Italiensk kyckling- och mozzarellagryta
Italiensk kyckling- och mozzarellagryta
Italiensk kyckling- och mozzarellagryta
Annika Broman

Ingredienser

  • 1 litenaubergine
  • 1 litensquash
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • olivolja- mycket att steka i
  • 7 dltomater- cirka krossade
  • 2 msktomatpuré
  • 1hönsbuljongtärning
  • 1 mskströsocker
  • 0,51grillad kyckling
  • 0,5 krukabasilika- färsk
  • salt
  • peppar
  • 1 påseminimozzarella

Gör så här

  1. Skär aubergine och squash i stavar. Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs aubergine och squash, lite i taget i rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek grön­sakerna så att de är ordentligt mjuka, det tar 10-15 minuter. Salta.

  2. Fräs gul lök och vitlök i stekpannan. Tillsätt aubergine, squash, krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning och socker. Låt grytan småputtra i 10-15 minuter.

  3. Rensa och skär kycklingen i tärningar. Tillsätt kycklingköttet, grovt hackad basilika, salt, peppar och mini­mozzarella.

  4. Servera grytan med kokt pasta och eventuellt en sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök