Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italiensk köttfärsbiff på toast med parmaskinka och mozzarella

En jättegod toast som passar som middag till fyra med en god sallad eller som vickning till åtta.

Italiensk köttfärsbiff på toast med parmaskinka och mozzarella
Italiensk köttfärsbiff på toast med parmaskinka och mozzarella
Italiensk köttfärsbiff på toast med parmaskinka och mozzarella
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 gviltfärs
  • 50 gsalami
  • 100 gmozzarella
  • 1 dlparmesan- riven
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 tskoregano
  • 1 msksmör

Toast

  • 2tomater
  • 1baguette
  • 4 mskolivolja
  • 4 skivorparmaskinka- tunna
  • 4basilikablad- strimlade
  • 150 gmozzarella

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Tärna salami och mozzarella. Blanda färsen med parmesanost, oregano, salt och peppar. Blanda i salami och mozzarella. Forma färsen till 8 biffar med fuktade händer.

  2. Stek biffarna i smör ca 3 min på varje sida på medelstark värme.

  3. Sätt ugnen på 250°. Skiva tomaterna och osten. Dela baguetten på längden och därefter i 8 bitar. Pensla brödskivorna med olja och sätt in i ugnen 2-3 min. Ta ut brödet.

  4. Lägg en skinkskiva på varje toast, därefter biff, tomatskiva, basilikablad och ost. Gratinera mitt i ugnen 5-8 min. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?