Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italiensk korv med basilikarisoni

Recept på falukorv med italienska smaker som går snabbt och enkelt att göra. En klassiker som brukar uppskattas av alla i familjen!

Italiensk korv med basilikarisoniItaliensk korv med basilikarisoniItaliensk korv med basilikarisoni

Ingredienser

  • 550 gfalukorv- (Mågott) mager
  • 8tomater- marinerade soltorkade
  • 0,5basilika- kruka
  • 1 dlparmesan- riven

Risoni

  • 3 dlrisoni (barilla)- (250 g)
  • 7 dlgrönsaksbuljong- (tärning + vatten)
  • 150 gsockerärter
  • 3lökar med blast- färska gula
  • 1 dlparmesan- riven
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5basilika- kruka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär djupa skåror i korven men inte helt igenom. Torka av de marinerade tomaterna med hushållspapper och skär dem mitt itu. Repa bladen från basilikan. Fyll skårorna i korven med tomater och basilika.

  2. Lägg korven i en ugnssäker form och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.

  3. Koka risonin i grönsaksbuljongen utan lock ca 11 minuter.

  4. Ansa och strimla sockerärter och lök. Rör ner sockerärter och lök i risonin när 2 min återstår av koktiden. Krydda med peppar. Strimla basilikan och rör ner den i risonin. Servera risonin till korven.

Vad tyckte du om receptet?