Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italiensk körsbärsmousse med karamelliserade nötter

Mousse med smak av körsbär och Amaretto, mandellikör. Nötterna till blir härligt frasiga och krispiga när man karamelliserar dem och de passar perfekt till den lena moussen.

Italiensk körsbärsmousse med karamelliserade nötterItaliensk körsbärsmousse med karamelliserade nötterItaliensk körsbärsmousse med karamelliserade nötter
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 225 gkörsbär- frysta
  • 1 dlsyltsocker
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 dlgrekisk yoghurt- eller turkisk yoghurt
  • 2 mskAmaretto (mandellikör)
  • 1 mskflorsocker

Nötter

  • 2 dlblandade nötter- naturella, t ex hasselnötter och valnötter
  • 3 msklönnsirap
  • 1 mskrapsolja

Gör så här

  1. Blanda körsbär, syltsocker och citronsaft i en kastrull. Låt koka i ca 4 min. Mosa sönder körsbären med en gaffel. Låt kompotten kallna.

  2. Nötter: Hetta upp sirap och olja i en stekpanna. Rör i nötterna och stek dem runt om på hög värme i ca 4 min tills de har fått en karamelliserad färg. Häll nötterna på ett bakplåtspapper. Separera dem och låt kallna.

  3. Vispa grädde, yoghurt, likör och florsocker fluffigt. Vänd i kompotten försiktigt så att det bildas ett ”swirligt” mönster.

  4. Fördela moussen i glas och toppa med nötter.

Vad tyckte du om receptet?