Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italiensk bruschetta

Lättfixad plockmat eller förrätt a la Italien.

Italiensk bruschetta
Italiensk bruschetta
Italiensk bruschetta
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 8baguette- eller lantbröd
  • 100 gricotta- eller färskost
  • 3prosciutto
  • 4 mskpaprika- grillad inlagd röd och gul
  • rucola
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta baguetteskivor i ugnen på gallret i några minuter tills de fått fin färg. Vänd dem gärna efter halva tiden. Låt dem svalna.

  2. Bred på ricotta och lägg en bit prosciutto ovanpå. Toppa med inlagd paprika och lite av oljan och örterna den ligger i. Strö över rucola. Krydda.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök