Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Låt gärna bönsalladen stå en stund i rumstemperatur så att den hinner dra åt sig smakerna av sardeller, vinäger och olja. Men vänta med att blanda ner rucola och basilika tills precis före serveringen.
Sallad: Ansa och skiva fänkålen tunt. Skala och finstrimla löken. Halvera tomaterna. Låt paprikan rinna av, strimla den om hel paprika används. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär sardellerna i små bitar.
Blanda grönsaker, bönor, sardeller, oliver, olja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
Halvera, kärna ur och skär melonen i klyftor. Lägg den på ett fat tillsammans med skinkan.
Vänd ner rucola och basilikablad i salladen precis före servering. Lägg den på ett fat och hyvla över parmesanost. Servera med melonklyftor och skinka.