Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Italiensk bondsoppa med bönor, färsk korv och parmesan är en soppa som värmer gott i magen när det är kallt ute.
Ta bort skinnet från salsiccian och dela korven i mindre bitar. Ansa och skiva sellerin. Skala moroten och skär den i tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs lök och vitlök i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt korv, selleri, morot och chiliflakes och fräs ytterligare 2–3 min. Häll över vinet och låt sjuda ca 2 min. Tillsätt vatten, buljongtärningar och lagerblad och låt sjuda under lock ca 30 min.
Mixa hälften av bönorna med 2 dl av buljongen och häll i soppan. Tillsätt pastan och koka den enligt anvisning på förpackningen tills den blir al dente.
Vänd ner resterande bönor i soppan och koka upp. Krydda med salt och peppar. Toppa soppan med parmesan och ringla över lite olja. Garnera med basilikablad och servera direkt.