Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Italiensk bondsoppa med bönor, färsk korv och parmesan

Italiensk bondsoppa med bönor, färsk korv och parmesan är en soppa som värmer gott i magen när det är kallt ute.

Italiensk bondsoppa med bönor, färsk korv och parmesan
Italiensk bondsoppa med bönor, färsk korv och parmesan
Italiensk bondsoppa med bönor, färsk korv och parmesan
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 200 gsalsicciakorv
  • 3selleristjälkar
  • 1morot
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 1 krmchiliflakes
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 1 lvatten
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 3lagerblad
  • 1 förpborlottibönor- (380 g)
  • 100 gsoppasta- t ex risoni
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Topping

  • parmesan
  • olivolja
  • basilika

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från salsiccian och dela korven i mindre bitar. Ansa och skiva sellerin. Skala moroten och skär den i tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt korv, selleri, morot och chiliflakes och fräs ytterligare 2–3 min. Häll över vinet och låt sjuda ca 2 min. Tillsätt vatten, buljongtärningar och  lagerblad och låt sjuda under lock ca  30 min.

  3. Mixa hälften av bönorna med 2 dl av buljongen och häll i soppan. Tillsätt pastan och koka den enligt anvisning på förpackningen tills den blir al dente.

  4. Vänd ner resterande bönor i soppan och koka upp. Krydda med salt och peppar. Toppa soppan med parmesan och ringla över lite olja. Garnera med basilikablad och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?