Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Isterband med potatisstomp och pepparrotskräm

Bjud på klassiska smaker à la Lemke!

Isterband med potatisstomp och pepparrotskräm
Isterband med potatisstomp och pepparrotskräm
Isterband med potatisstomp och pepparrotskräm
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 4isterband-
  • 1 kgfärskpotatis-
  • 0,5gul lök-
  • 20 gbladspenat- färsk
  • 34 msksmör
  • salt
  • peppar
  • 1 krukabladpersilja-

Pepparrotskräm

  • 1,5 dlgräddfil
  • 2 mskpepparrot- riven färsk
  • 1 mskgräslök- finhackad
  • salt- och peppar

Till servering

  • inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk.

  2. Börja under tiden steka isterbanden i smör tills de fått fin färg runtomkring. När de är färdigstekta kan du hålla dem varma på låg värme i ugnen. 


  3. Strimla lök och fräs i en stekpanna med lite smör tills den är mjuk. Tillsätt bladspenat och låt fräsa samman. Krydda med salt och peppar.

  4. Häll av den kokta potatisen och tillsätt spenatfräs, hackad persilja och smör i klickar. Mosa samma med en potatisstomp eller träslev till ett grovt mos. Det får gärna vara lite klumpar. Smaka av med salt.


  5. Kräm: Rör samman gräddfil, pepparrot och gräslök till en kräm och smaka av med salt och peppar.

  6. Servera med stompet, isterband och inlagda rödbetor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök