Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Isterband med krämig spetskål och äpple

Kål, äpple och kryddig korv är en smaklig fullträff.

Isterband med krämig spetskål och äpple
Isterband med krämig spetskål och äpple
Isterband med krämig spetskål och äpple
Isterband med krämig spetskål och äpple Foto: Ulrika Pousette

Isterband med krämig spetskål och äpple

  • 4isterband- 10 g fett (à 150 g), lätt
  • 2 msksmör- + 1 msk
  • 2 mskvetemjöl
  • 3,5 dlmjölk
  • 1,5 mskdijonsenap
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 700 gspetskål
  • 1äpple- syrligt
  • 1 krukagräslök

Tillbehör

  • 4 mskdijonsenap

Gör så här

  1. Smält 2 msk smör i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken, lite i taget, och låt koka upp. Småkoka ca 3 min. Krydda med senap, salt och peppar.

  2. Koka upp lättsaltat vatten i en gryta. Ansa och hacka spetskålen. Förväll den ca 1 minut. Häll av vattnet och låt kålen ånga av. Blanda ner den i såsen. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Finstrimla gräslöken. Vänd ner äpple och gräslök i kålblandningen.

  3. Skär isterbanden på längden och en gång på tvären. Stek dem i 1 msk smör i en stekpanna.

  4. Servera isterbanden med stuvad kål och extra senap.

Vad tyckte du om receptet?