Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönt iste med ingefära och mynta

Bjud på svalkande gott iste gjort på grönt te. Servera med färsk mynta. Gör gärna drinken dagen före.

Grönt iste med ingefära och mynta
Grönt iste med ingefära och mynta
Grönt iste med ingefära och mynta
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 påsargrönt te- (t ex Twinings Green Tea & Lemon)
  • 1 lvatten
  • 2 cmingefära- färsk
  • 2 msklime- pressad
  • 2 mskvit sirap
  • 0,5 krukamynta
  • 1 lis

Gör så här

  1. Lägg tepåsarna i ett litermått som tål värme. Värm vatten till 95° och häll det över tepåsarna, låt dra ca 3 min. Kyl ner teet.

  2. Skala och riv ingefäran. Pressa saften genom finmaskig sil. Häll ingefärssaft (ca 1 tsk), limesaft och sirap i fyra glas. Rör om med sked.

  3. Lägg i rikligt med myntablad, häll över is och till sist det kylda teet. Servera.

    Foto: Ulrika Pousette

    iste grönt te ingefära mynta

Vad tyckte du om receptet?