Här är vårt bästa recept och våra smartaste tips på hur du gör det godaste iskaffet.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Iskaffe är svalkande och ger dig den där lilla kicken som en vanlig kopp kaffe gör. Läskande, svalkande och fräscht. Bjud någon på iskaffe och det blir en given hit!
Media laddas
Mät upp önskad mängd kaffe i en burk (gärna lite starkare än du normalt skulle göra). Häll på kallt vatten och rör om. Låt det dra sig över natten i kylskåpet.
Sila kaffet två gånger genom silduk eller filter.
Fyll ett glas med is. Häll på kaffet och tillsätt eventuellt mjölk eller grädde. Det är också gott med socker eller varför inte lite kondenserad mjölk.
OBS! Du kan också göra iskaffe på varmt kaffe. Häll bara vanligt varmbryggt kaffe direkt på några isbitar i ett glas, så att drycken svalnar direkt. Då isen smälter kan det bli lite blaskigt, så starkt kaffe är att föredra. Fyll på med mjölk, lite socker och några isbitar till.
Här är vårt bästa recept och våra smartaste tips på hur du gör det godaste iskaffet.