Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Börja dagen med en mättande proteinshake som smakar kaffe. Njut av den med en ostmacka gjord på fröknäcke.
Iskaffeshake: Blanda alla ingredienser och mixa med is. Strö över lite kaffepulver.
Fröknäcke: Sätt ugnen på 180 grader, eller 160 grader med varmluftsugn.
Blanda ihop alla frön samt mandelmjöl och fiber- eller psylliumhusk i en skål.
Tillsätt salt och vatten. Rör om ordentligt i några minuter, tills det börjar tjockna.
Låt smeten svälla i cirka 1 timme. Bred ut ett tunt lager på två plåtar med bakplåtspapper.
Sätt in plåtarna i ugnen i 30 minuter, byt plats på plåtarna och grädda ytterligare cirka 25–30 minuter.
Låt knäcket svalna och bryt i bitar. Förvara i lufttät burk.
Servering: Servera kaffeshaken med fröknäcke, smör, ost eller färskost samt skivad tomat och krasse.
Recept från Mitt kök