Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Iskaffe med knaprig knäckemacka

Börja dagen med en mättande proteinshake som smakar kaffe. Njut av den med en ostmacka gjord på fröknäcke.

Iskaffe med knaprig knäckemacka
Iskaffe med knaprig knäckemacka
Iskaffe med knaprig knäckemacka
Wolfgang Kleinschmidt

Iskaffeshake

  • 1,5 dlvispgrädde
  • 2 dlkaffe- kallt
  • 1 dlcrème fraiche
  • 2ägg
  • 1,5 dlmandelmjölk- osötad
  • 1 mskkakao
  • evDansukker Steviasocker- 2 msk
  • is
  • kaffepulver

Fröknäcke

  • 4,5 dlsolrosfrön
  • 1 dllinfrön- hela
  • 1 dlsesamfrön- oskalade
  • 1 dlpumpakärnor
  • 2 mskmandelmjöl
  • 2 mskfiberhusk
  • 1 tsksalt
  • 5 dlvatten

Tillbehör

  • krasse
  • evtomat- skivad

Gör så här

  1. Iskaffeshake: Blanda alla ingredienser och mixa med is. Strö över lite kaffepulver.

  2. Fröknäcke: Sätt ugnen på 180 grader, eller 160 grader med varmluftsugn.

  3. Blanda ihop alla frön samt mandelmjöl och fiber- eller psylliumhusk i en skål.

  4. Tillsätt salt och vatten. Rör om ordentligt i några minuter, tills det börjar tjockna.

  5. Låt smeten svälla i cirka 1 timme. Bred ut ett tunt lager på två plåtar med bakplåtspapper.

  6. Sätt in plåtarna i ugnen i 30 minuter, byt plats på plåtarna och grädda ytterligare cirka 25–30 minuter.

  7. Låt knäcket svalna och bryt i bitar. Förvara i lufttät burk.

  8. Servering: Servera kaffeshaken med fröknäcke, smör, ost eller färskost samt skivad tomat och krasse.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök